Gündem

Seyhan Kuzey Kıskacıoğlu “Çocuk karakterler reytingi etkiliyor”

Daha 2,5 yaşında iken babasını televizyonda görerek ekranlara çıkma aşkını içinde hisseden Seyhan Kuzey Kıskacıoğlu aldığı eğitimler sonrasında ilk olarak Ediz Hun gibi Türk sinemasının efsane isimlerinde “Şöhretler Okulu Yarışıyor” filmi ile setlere merhaba demişti.

Haldun Dormen, BKM Mutfak Çocuk ve Saysanat Merkezi’nden oyunculuk eğitimleri alarak kendisini geliştiren Seyhan Kuzey Kıskacıoğlu birçok dizi ve filmde ana karakterlere hayat verirken halen ATV ekranlarında yayınlanan ekranların fenomen dizilerinden biri olan “Ateş Kuşları” dizisinde Bülent Polat’ın çocukluğunu canlandırıyor.

Dizi ve filmlerde çocuk karakterlerinin çok büyük önem taşıdığını ifade eden Kıskacıoğlu “ Dizi ve filmlerdeki çocuk karakteri bir bakıma hem filmin hem dizinin de bir nevi ana yüzlerinden birisidir. Başarısı veya başarısızlığı özellikle dizilerin reytingini büyük ölçüde etkiler. Yapımcılar ve yönetmenler de özellikle çocuk oyuncu karakterini belirlerken kılı kırk yararlar.” dedi.

Açıklamalarına devam eden “Seyhan Kuzey Kıskacıoğlu “Daha küçük yaşlardan itibaren ülkemizin en iyi kurumlarından ve hocalarından oyunculuk eğitimi aldım. Oynadığım tiyatro oyunları, filmler ve dizilerdeki rollerimle büyük bir başarı yakaladığımı düşünüyorum. Oyunculuk serüvenim hale devam ettiği halde kendimi geliştirmek adına eğitimlerime devam ediyorum. Amacım bu başarımı devam ettirerek ilerleyen dönemlerde de iyi projelerle Türk sinemasına ve tiyatrosuna hizmet etmek” diyerek açıklamalarını tamamladı.