Spor

Dört Büyüklerin Borç Batağı

Türk futbolunda dört büyükler olarak gösterilen Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un var olan borçları açıklanan zararlardan dolayı artmaya devam ediyor. Toplam borcun 17 milyar TL olduğu ve zarardan dolayı bu seviyelere yükseldiği ifade edildi.

Borç Yapılandırılması Oldu Ama

Geçen yıl içinde döviz kurundan dolayı bankalar içinde dört büyüklerinde bulunduğu birçok futbol takımının borcunu yapılandırma yoluna gitmişti. Bu sayede biraz olsun rahat nefes alan dört büyüklerde yanlış transfer politikaları ve ödenen tazminatlardan dolayı borçlar katlanmaya devam ediyor. KAP sistemine açıklanan verilerde en çok Trabzonspor’un zarar ettiği görüldü.

50tl deneme bonusu

Bu yıl içinde Trabzonspor 418 milyon lira, Beşiktaş 396 milyon lira, Galatasaray 174 milyon lira ve Fenerbahçe 133 milyon lira zarar ettiklerini KAP sistemine bildirdi. Zararın yanında edilen kâr oranları da mevcuttur. Buna rağmen futbol kulüplerinin yanlış bir sistem üzerinden ilerlemesi ve transfer döneminde yapılan hataların faturası ağır oldu.

En Çok Gelir Fenerbahçe’den

Dört büyüklerden İstanbul içinde olan Fenerbahçe zararın yanında en çok kâr eden futbol takımı oldu. Bu sene içinde edilen kâr tutarının en çok Fenerbahçe’de olması borcu azalmasına yol açmadı. Forvetlere çok para ödeyen sarı lacivertli ekipte sadece 4 yıl gibi bir sürede 11 tane forvet pozisyonu için futbolcu alındığı ortaya çıktı. Dört büyüklerin hem kendileri hem de taraftarları bu gidişatın nasıl önleneceği yönündeki yapılanları titizlikle inceliyor.