Gündem

Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Sağlıkla ışıldayan bir cilde sahip olmak için düzenli cilt bakımı kaçınılmazdır. Çünkü cilt gün içinde birçok çevresel faktöre maruz kalır. Mevsim geçişleri, cildin yapısı ve düzensiz beslenme alışkanlıkları gibi daha birçok etken cildin doğal ışıltısını kaybetmesine ve beraberinde çeşitli cilt problemlerini getirmesine sebep olur. Cildin doğal sağlığını ve ışıltısını korumak, cilt problemlerini gidermek için düzenli olarak günlük ve haftalık cilt bakımları yapılması gerekir. O halde gelin birlikte cilt bakım rutini nasıl olmalıdır? İnceleyelim…

Etkili bir bakım için cilt yapısını tanımak ve doğru ürün tercih etmek oldukça önemlidir. Gün içinde cilt egzoz dumanı, bilgisayar, telefon, televizyon ışıkları, kadınlarda makyaj kalıntıları gibi birçok etkene maruz kalır. Bu sebeple makyaj yapılsın veya yapılmasın günlük olarak cilt öncelikle temizlenmeli, tonik uygulanmalı, nemlendirici ve göz çevresi sürülmelidir.

Cildin derinlemesine temizlenmesi için haftalık bakımda yer alan peeling ve maske uygulanmalıdır. Peeling, ciltteki ölü derileri yağ, kir ve siyah noktalardan arındırır. Cilt yüzeyinde pürüzsüz bir his sağlar. Maske ise ciltte bekletilen süre boyunca cildin en alt katmanına inerek derinlemesine temizlik sağlar. Gözeneklerin sıkılaşmasını destekler ve pürüzsüz bir görünüm sağlar. Haftada 1-2 defa mutlaka hem peeling hem de maske uygulanmalıdır.

Evde Yüz Maskesi Nasıl Yapılır?

Bu konuda artık oldukça şanslıyız! Çünkü günümüzde birçok markanın cilt yapısına ve problemine yönelik yüz maskesi bulunmaktadır. Tüm ciltlerin kullanımına uygun kil maskesi;

  • Cildi derinlemesine temizler.
  • Yağlanmayı kontrol altına alır.
  • Siyah noktaları arındırır.
  • Gözenekleri sıkılaştırır.
  • Cilde pürüzsüz his sağlar.
  • Cilde doğal bir canlılık kazandırır.

Yapmanız gereken sadece temiz cilde göz çevresi hariç eşit bir şekilde uygulamak. 5-10 dakika beklemek ve ılık su ile durulamak. Evde yüz maskesi yapımı işte bu kadar basit!

Maske yaptıktan sonra dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise uygulama sonrası mutlaka cilt yapısına göre nemlendirici uygulanmasıdır.

Sizde yüz bakım maskesi, maske çeşitleri ve en iyi yüz maske seçeneklerini Dermokozmetika’dan inceleyebilir, dilediğiniz ürüne uygun uygun fiyat, hızlı kargo ve kapıda ödeme imkanıyla tek tıkla hemen sahip olabilirsiniz.