Sağlık

Bembeyaz Diş Hayalleriniz Diş Beyazlatma ile Gerçek Olabilir

Diş beyazlatma İstanbul ilinde olduğu kadar diğer illerimizde de büyük ilgi gören estetik diş hekimliği prosedürleri arasında yer alıyor. Kişi özelinde belirlenen doğru yöntemlerin başarılı bir şekilde uygulanması sonucu dişler daha beyaz ve bakımlı bir görünüme kavuşabilir.

Diş beyazlatma işlemlerinde kullanılan diş beyazlatma ajanlarının içerisinde karbamid peroksit ya da hidrojen peroksit bulunur. Bu sayede diş beyazlatma jelleri yüzeydeki lekeler kadar derinlerdeki lekeleri de giderir. İşlem sonucunda dişlerin renginde gözle görülür bir açılma sağlanır.

Diş hekimlerinden ya da eczanelerden temin edilen diş beyazlatıcı ürünlerde aktif madde olarak hidrojen peroksit kullanılır. Diş hekimlerinin klinik ortamında gerçekleştirdiği ofis tipi diş beyazlatma işleminden elde edilen sonuçlar ev tipi diş beyazlatma yöntemine ya da eczanelerden ve marketlerden satın ürünler kullanılarak yapılan uygulamalardan daha iyi sonuç verir. Çünkü diş hekimlerinin profesyonel diş beyazlatma işlemlerinde kullandığı diş beyazlatıcı ajanlar daha güçlü ve daha etkilidir.

Diş hekimlerinin gerçekleştirdiği profesyonel diş beyazlatma işlemerinde kullanılan diş beyazlatma jellerinin içindeki peroksit oranı %25 ila %45 arasında değişir. Eczanelerden ya da marketlerden satın alınan diş beyazlatma ürünlerinde ise bu oran %7 civarındadır. Diş beyazlatma ürünlerinin içerisinde peroksite ek olarak gliserin, sodyum hidroksit, karbopol ve aromalar da yer alır.

Daha beyaz dişlere ve daha etkili gülüşlere sahip olmanın en garantili yolu elbette diş hekimine başvurmak olacaktır. Diş hekimleri diş beyazlatma tedavisi için başvuran hastaları özelinde en iyi sonuçları sağlayacak en etkili diş beyazlatma yöntemini seçerler. Ayrıca uygulama ile ilgili olarak herhangi bir komplikasyon oluşması riskini bertaraf etmek için tüm işlem adımlarını eksiksiz ve titiz bir şekilde uygularlar. Dr. Sait Gezer tüm diş hekimliği prosedürlerinde olduğu gibi diş beyazlatma tedavisindeki başarısı ile de adından söz ettirmeyi başarmaktadır. Dr. Sait Gezer ile iletişime geçip muayene randevusu alabilir, muayene sonucu belirlenen yönteme göre diş beyazlatma fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Diş beyazlatma İstanbul ve çevresinde sıklıkla uygulanan ve yaklaşık 1 saat içerisinde gerçekleştirilen bir prosedürdür. Diş beyazlatma uygulaması sırasında diş hekimleri genellikle %25 ila %45 arasında değişen oranlara sahip hidrojen peroksit içerikli diş beyazlatma jeli dişlerin üzerine sürülür. Uygulama sırasında diş beyazlatma jelinin aktive edilmesi için özel ışıklardan yararlanılabilir. Ofis tipi diş beyazlatma işleminde diş etlerinin diş beyazlatma jellerinden zarar görmemesi için etkili bir izolasyon yapılması gereklidir.

Diş Beyazlatma Deneyimli Diş Hekimleri Tarafından Uygulanmalıdır

Over the counter olarak da bilinen diş beyazlatma kitleri son derece geniş bir çeşitliliğe sahiptir. Ucuz ve kullanımı kolay olmaları nedeniyle kullanıcılar sıklıkla bu ürünlerle diş beyazlatma uygulamaları yapmayı tercih ederler.

Ancak bu tür diş beyazlatma ürünlerinin içerisindeki peroksit oranı, ofis tipi diş beyazlatma yönteminde diş hekimlerinin kullandığı ürünlere göre çok düşüktür. Bazı kişilerde söz konusu ürünlerin kullanılması sonucu uzun sürede ancak etkili sonuçlar alınması mümkün olmaktadır.

Dişlerinin daha beyaz olmasını isteyen kişilerin en çok ilgi gösterdiği diş beyazlatma yöntemleri arasında diş beyazlatma şeritleri gelir. Diş beyazlatma şeritleri ince ve esnek bir plastikten üretilirler. Paket halinde satılan diş beyazlatma şeritleri düşük konsantrasyona sahip beyazlatıcı madde ile kaplı olup şeritler dişlerin üzerine kolayca uyum sağlayacak özelliktedir. Diş beyazlatma şeritleri dişler üzerine yerleştirilir ve belirli bir süre bekletilir. Daha sonra dişlerden çıkarılıp atılır.

Diş beyazlatma şeritlerinin diş beyazlatma etkisi diş macunlarına göre daha fazladır. Bununla birlikte doğru kullanılmamaları halinde diş etlerinde hassasiyet ve tahriş oluşması riski vardır. Buna ek olarak tükürük şeritlerin altına sızdığı takdirde şeritlerin diş beyazlatma etkisi azalabilir.

Benzersiz bir gülüşe sahip olunması için dişlerin mükemmel bir görünümde olması gerekir. Zaman içinde çeşitli nedenlere bağlı olarak renklenmelerin oluştuğu dişlerde diş beyazlatma tedavisi uygulanarak başarılı sonuçlar alınabilir. Ancak tedaviye uygunluk kararı hasta özelinde verilmelidir. Diş beyazlatma işleminden alınan sonuçların kalıcılığını ne kadar süreyle koruyacağı hasta özelinde birtakım etkenlere göre farklılık gösterebilir.

Diş beyazlatma işleminden sonra dişler renklenmeye neden olabilecek yiyecek ve içeceklerin olumsuz etkilerine karşı daha açık olur. Özellikle bu süreçte dişlerde renklenmeye neden olması riski bulunan yiyecek ve içeceklerin tüketilmemesine özen gösterilmelidir.

Bu süreçten sonra da bahsi geçen ürünlerin sık tüketilmesi diş beyazlatma sonrası elde edilen sonuçların kalıcılık süresini olumsuz yönde etkiler. Diş beyazlatma işleminin belirli periyotlarla tekrarlanması halinde diş beyazlatma sonuçlarının kalıcılığı artırılabilir. Tedaviden sonra ağız bakımına özen gösterilmesi de bu konuda önemli bir role sahiptir. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, dişler nasıl beyazlatılır içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.