Magazin

Alper Çakmak Kaç Yaşında?

2012 yılında çıkardığı “Sır” adlı albümü olarak müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan Alper Çakmak 1985 yılında Kocaeli’nin Hereke ilçesinde dünyaya geldi.

Daha ilkokul yıllarından itibaren müziğe karşı ilgi duyan ve bu yeteneğini fark eden öğretmenlerinin desteği ile müzik çalışmalarına başlayan Alper Çakmak eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı.

Eğitim hayatı boyunca müzikten hiç kopmayan başarılı sanatçı Çakmak 2012 yılında ilk profesyonel çalışması için Sugar Plak ile anlaşarak “Sır” adlı albümünü müzikseverlerle buluşturdu. Alper Çakmak’ın “Sır” adlı albümü kısa sürede 42 bin satarken bu albüm başarılı sanatçıya yılın en iyi çıkış yapan sanatçısı ödülünü de beraberinde getirdi.

Alper Çakmak aynı zamanda iş hayatında çıktığı yurt dışı seyahatlerinde gittiği 24 ülkede de DJ olarak sahneye çıktı. Müziğin kendisi için bir yaşam felsefesi olduğunu ifade eden Çakmak “ Hayatımda her şeyin en iyisini ve mükemmelini yapmayı ilke edindim. Çıktığım bu sanat yolunda da bu felsefemden asla ödün vermedim. Kalıcı işlere imza atmak için çalışmalarıma devam ediyorum. Bu süreçte desteklerini benden esirgemeyen müzikseverlere ve dostlarıma teşekkürler ediyorum. İlerleyen günlerde çok farklı bir çalışmamla tekrar müzikseverlerle buluşmanın heyecanı yaşıyorum” diyerek müzikseverlere ve hayranlarına yeni bir çalışmanın müjdesini de verdi.

Alper Çakmak evli ve 2 çocuk babasıdır.